Tomātu sezona rit pilnā sparā. Tieši tagad ir vērts pagatavot garšīgu un pikantu ēdienu – marinētus tomātus. Šādus tomātus pagatavot var ļoti ātri un vienkārši.
Piedāvājam iepazīties ar divām izcilām marinētu tomātu receptēm, kuras noteikti ir vērts izmēģināt.
1. recepte
Sastāvdaļas:
1,5-2 kilogrami svaigu tomātu;
1 ķekars pētersīļu;
3-5 daiviņas ķiploku;
2-3 upeņu lapas;
2-3 ķiršu lapas;
1 diļļu ziedu galva;
1 glāze sāls;
1-1,5 litri filtrēta ūdens.
Pagatavošana:
Tomātus kārtīgi nomazgājam un noraujam kātiņus. Noskalojam zaļumus un sasmalcinām ķiplokus.
Emaljētas pannas vai spainīša apakšā liekam nedaudz pētersīļu, ķiršu un jāņogu lapu, sasmalcinātos ķiplokus, dilles. Virspusē uzliekam tomātus…
Šķir otru lapu, lai uzzinātu tālāk visu pagatavošanas gaitu, plus otru recepti
Tevi noteikti interesēs
- 7. septembrī Latvijas debesīs parādīsies Sarkanais Mēness: iespaidīgākā dabas parādība pēdējo 10 gadu laikāby Laura Andersone
- Latviski runājošais un dziedošais japānis Masaki Nakagava parāda, cik atšķirīgi no Latvijas dzīvo suņi Japānā (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Manas omītes recepte: daži pilieni viena produkta un pārtikas kodes pametīs jūsu skapjus un plauktusby Laura Andersone